Tunus: Şeriatın Yardımcıları 20 cinayet planlamıştı
Tunus hükümeti selefi Ensaru’ş Şeria örgütünün 20 terörist saldırı planladığını açıkladı.
YDH-Tunus İçişleri Bakanlığı, Ensaru’ş Şeria (Şeriatın Yardımcıları) örgütünün saldırı listesinde Meclis Başkanı Mustafa bin Cafer’in de bulunduğunu belirtti.
Tunus İçişleri Bakanı Lutfi bin Ciddu, düzenlediği basın toplantısında Şeriat’ın Yardımcıları adlı örgütün 20 civarında terör saldırısı planladığını belirterek örgütün terör listesinde siyasi liderlerin, gazetecilerin ve aydınların bulunduğunu açıkladı.
Tunus İçişleri Bakanı Lutfi bin Ciddu, örgütün hedefinde Meclis Başkanı Mustafa bin Cafer’den başka, Başbakan Ali el-Arid’in kardeşi ve Nahda Partisi yetkililerinden Ömer el-Arid’in de bulunduğunu söyledi.
Çok sayıda muhalif lideri ve gazeteciyi de öldürme planı yapan örgütün yakalanan militanlarının eylem planlarını itiraf ettiğini belirten Tunus İçişleri Bakanı Ciddu, yakalanan kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda daha önce işlenen bazı siyasi cinayetlerin de aydınlatıldığını söyledi.
Tunus hükümeti önceki gün, Şeriat’ın Yardımcıları örgütünü terör örgütleri listesine almıştı.
İlgili Haberler
ABD―İsrail destekli Suudilerin, Yemen'deki hedefleri: Su kuyuları, sağ…
05 Kasım 2026 21:17
İran’a karşı savaş Emirates’in kârını yüzde 66 düşürdü
05 Kasım 2026 16:06
Seçenekleri daralan Suudi rejimi, Sanaa ile anlaşma arayışında
05 Kasım 2026 14:29
ABD-İsrail destekli Suudilerin hedefinde yine çocuklar var
04 Kasım 2026 19:33
