Ahmed Carba: Batı’nın saldırısı sivillere zarar vermeyecek

img
Ahmed Carba: Batı’nın saldırısı sivillere zarar vermeyecek YDH

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkan Ahmet Carba, Batı’nın Suriye’yi hedef alacak askeri müdahalesinin Suriye’deki dengeleri değiştireceğini söyledi.




YDH-Lübnan’dan yayın yapan LBC TV’ye konuşan Suriye Ulusal Koalisyonu Başkan Ahmet Carba, Batılı ülkelerin Suriye’ye düzenleyeceği askeri müdahaleyle, Suriye yönetiminin son nefesini alacağını söyledi.

Koalisyon başkanı seçildiği güne işaret eden Carba “Bu operasyon, alandaki güç dengelerini değiştirecek. İlk günden itibaren arzu ettiğim bu operasyonla güç dengeleri lehimize değişecek. Bu zamanda Özgür Suriye Ordusu, Suriye yönetimiyle olan savaşını bitirmeye hazırdır” dedi.

Batılı ülkelerin Suriye’ye askeri müdahaleyi konuştuğu bir dönemde Fransa’nın başkenti Paris’teki temaslarına devam eden Carba, “Suriye yönetiminin son nefesini alacağı bu dönemde şerefli subaylar, ordudan ayrılmalıdır” diye konuştu.

Batılı ülkelerin operasyonu sırasında Suriye’deki sivillerin zarar görmeyeceği güvencesini veren Carba, “Operasyon sivillere zarar vermeyecek. Sadece askeri tesisleri hedef alacak. Yönetim karşıtı ya da yanında olan olsun hiçbir sivil zarar görmeyecek” dedi.

Carba, Batılı ülkelerin Suriye’ye müdahalesinin, sivillere karşı kimyasal silah kullanan bir yönetimin cezalandırılması anlamını taşıdığını söyledi.

Carba, son olarak “Guta saldırısından sonra silah gelecek. Silahların bir kısmı nitelikli olacak” dedi.

Suudi Arabistan’la iyi ilişkiler içerisinde olan Ahmet Carba, 6 Temmuz’da Koalisyon’a başkan seçilmişti.