Suriye: Ankara macera aramasın

img
Suriye: Ankara macera aramasın YDH

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin Amerika ile birlikte Suriye’ye müdahale etmek gibi bir maceracılığa kapılmaması gerektiğini söyledi.




YDH-El Menar televizyonuna demeç veren Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suriye ordusunun her türlü dış saldırıya cevap verme kararlılığında olduğunu belirterek bunu bir vatan savunması olarak gördüklerini söyledi.

Suriye ordusunun içerideki silahlı gruplara yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Faysal Mikdad, Suriye’ye yönelik saldırının uluslar arası ve bölgesel güvenliği tehdit edeceğini ifade etti.

Suriye’ye yönelik dış müdahaleyi destekleyen Türkiye’ye de uyarılarda bulunan Mikdad, “Türk yetkililer, maceracılıktan uzak durmalıdır, Ankara yönetimi Suriye’ye yapılacak saldırıya katılırsa, bundan kurtulamaz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’nın konuşmasından sonra Suriye’ye sınırlı müdahalenin kendilerini tatmin etmeyeceğini belirtmiş ve saldırıların Suriye yönetimini devirecek ölçekte geniş çağlı olması gerektiğini söylemişti.