Buseyne Şaban: Neden BM raporunu beklemiyorsunuz?

img
Buseyne Şaban: Neden BM raporunu beklemiyorsunuz? YDH

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi Danışmanı Buseyne Şaban, 21 Ağustos’taki kimyasal silah saldırısını terörist grupların gerçekleştirdiğini söyledi.




YDH-Suriye basınında yer alan haberlere göre Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Buseyne Şaban, 21 Ağustos’ta Doğu Guta’da’ki olayı bir katliam olarak niteledi.

Buseyne Şaban, “’1 Ağustos’taki bir katliamdı, teröristlerin ve aşırıların gerçekleştirdiği katliamlardan biriydi. Bu ilk defa olan bir şey değil, BM’den ne zaman bir heyet gelse, onlar bu tür cinayetleri işlediler. Suriye vatandaşlarının hayatı, Suriyelilerin güvenliğinden kaygı uyduklarını iddia edenlerin umurunda bile değil” dedi.

El Kaide bağlantılı grupların Suriye’de ne tür cinayetler işlediğinin Suriye’ye gelinerek görülmesini isteyen Buseyna Şaban, kimyasal silahla ilgili kanıtları BM’ye sunduklarını ve araştırma talep ettiklerini belirterek BM’nin araştırmaya gelmediğini söyledi.

Buseyne Şaban 21 Ağustos’taki saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi: “teröristler, Lazkiye’deki köylerden kadın, erkek ve çocukları kaçırdı, oraya götürdüler. Onları bir yere topladıktan sonra kimyasal silah kullandılar. Bunlar, oradaki köylülerin bildiği gerçeklerdir. Bütün bunlara rağmen ABD neden BM’ye araştırılması için izin vermiyor.

BM yetkilileri Ake Sellström ve Angela Kane, kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için üç hafta zamana ihtiyaçları olduğunu söylediler. Ben Batı’da bulundum, onlar bilimsel yöntemlere ve hukuka bağlıdırlar. Onlar araştırıyorlar ve sonucu bekliyorlar. Ama biizm ülkemiz söz konusu olduğu zaman Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığını söylüyorlar. Peki neden BM heyetinin araştırmalarının neticesini beklemiyorsunuz? Ben bu soruya cevap istiyorum, neden beklemiyorsunuz? Çünkü 2 buçuk yıldır ülkemizi ve halkımızı hedef aldılar. Bu da Suriye ülkesine ve halkına yönelik saldırılardan biridir.”