BM İnsan Hakları Komsiyonu: Katliam görüntüleri sahte

img
BM İnsan Hakları Komsiyonu: Katliam görüntüleri sahte YDH

Rusya Dışişleri Bakanlığı uluslar arası uzmanların Suriye’de kimyasal silah sonucu öldürülenlere ilişkin katliam görüntülerinin sahte olduğunu açıkladığını duyurdu.




YDH- El Meyadin televizyonunun haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada BM İnsan Hakları Komisyonu üyesi uzmanların Suriye’de kimyasal silahla öldürüldüğü iddia edilen insanlarla ilgili katliam görüntülerini inceledikleri ve görüntülerin sahte olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada BM İnsan Hakları Komisyonu’nun Cenevre’de yaptığı 24. toplantısında muhaliflerin katliam görüntüleri olarak sunduğu görüntülerin incelendiği ve bunların sahte olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Suriyeli muhalifler, Suriye yönetiminin 21 Ağustos’ta Şam’ın Doğu Guta bölgesine kimyasal silah saldırısında bulunduğunu ve binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirterek olay yerinden çekildiği belirtilen görüntüler yayımlamıştı.

Amerikan yönetimi Suriye yönetimini kimyasal silah kullanmakla suçlayarak Suriye’ye askeri müdahale kararı almış; ancak daha sonra bu kararı Kongre’nin onayına sunmuştu.