ÖSO’dan CIA’ya istihbarat desteği

img
ÖSO’dan CIA’ya istihbarat desteği YDH

Özgür Suriye Ordusu’nun, Amerikan İstihbarat Servisi CIA’ya Suriye’de bombalanması gereken öncelikli hedefler konusunda istihbarat verdiği bildirildi.




YDH- Skynews Arapça servisinin haberine göre Amerika’nın kimyasal silah gerekçesiyle Suriye’ye yönelik askeri müdahalede bulunması ihtimalinin gündeme gelmesiyle birlikte Özgür Suriye Ordusu ile Amerikan istihbaratı arasındaki işbirliği de arttı.

Özgür Suriye Ordusu’nun Amerikan istihbarat örgütü CIA’ya Suriye’de bombalanması gereken hedeflerle ilgili istihbarat sunduğunun belirtildiği haberde Halep’teki Özgür Suriye Ordusu komutanlarının “Son olarak Halep’te güç dengesini tersine çevirecek beş önemli hedefle ilgili olarak CIA’ya istihbarat verdik” diye açıklamada bulundukları bildirildi.

Skynews’in haberine göre Özgür Suriye Ordusu liderleri, ayrıca Amerikan müdahalesinin başlamasından sonra aşırı grupların Şam’a saldırmaları halinde yönetimi devirebilmek için kendilerinin de onlara katılacaklarını söyledi.

Öte yandan Suriye basını, Şam kırsalındaki Reyhaniye bölgesinde Suriye ordusunun kurduğu pusuya düşen 52 Nusra Cephesi militanının öldürüldüğünü bildirdi.