ÖSO’dan kimyasal silah çözümüne ret

img
ÖSO’dan kimyasal silah çözümüne ret YDH

Özgür Suriye Ordusu, Rusya’nın önerisiyle gündeme gelen Suriye’nin envanterindeki kimyasal silahların uluslararası denetime verilmesi önerisini reddetti.




YDH-Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris, bugün yaptığı görüntülü açıklamasında, “Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanlığı, kimyasal silahların uluslar arası denetime verilmesini reddetmektedir” dedi.

Açıklamasında uluslar arası topluma çağrıda bulunan İdris, kimyasal silahların kontrol altına alınmasıyla yetinmeyerek, Suriye’de kimyasal silah kullanan yetkililerden hesap sorulmasını ve yargılanmasını istedi.

Rusya’nın pazartesi günü gündeme getirdiği ve Suriye yönetiminin de kabul ettiği öneriye göre Suriye yönetiminin sahip olduğu kimyasal silahların, uluslar arası denetime geçtikten sonra imha edilmesini öngörüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Russia Today’e yaptığı bir açıklamada Suriye’nin kimyasal silahlarını ancak askeri müdahaleden vazgeçilmesi halinde uluslar arası denetime verebileceğini söylemişti.

Rusya’nın bu önerisi, Suriye yönetimini 21 Ağustos’ta Şam’da kimyasal silah kullanmakla suçlayan Amerika ve diğer batı ülkelerinin Suriye’ye askeri müdahalede bulunmasını engellemeyi hedefliyor.