Olmert:Şeba konusunda şartlı müzakereye hazırız

img
Olmert:Şeba konusunda şartlı müzakereye hazırız YDH

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in işgali altında bulunan Şeba Çiftlikleriyle ilgili olarak




SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in işgali altında bulunan Şeba Çiftlikleriyle ilgili olarak şartlı müzakerelere hazır olduklarını açıkladı.

 

Bahreyn resmi haber ajansı BNA’nın bildirdiğine göre İsrail başbakanı Ehud Olmert, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’la düzenlediği ortak basın toplantısında Şeba Çiftliklerinin Suriye’ye değil, Lübnan’a ait olduğu teyit edilirse ve Lübnan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1559 ve 1701 sayılı kararlarını kabul ederek Hizbullah’ın silahsızlandırılmasını uygularsa İsrail’in Şeba Çiftlikleri konusunu müzakere edebileceğini söyledi.

 

İki İsrail askerinin serbest bırakılmasının sağlanmaması durumunda 1701 sayılı kararın ihlal edilmiş olacağını belirten İsrail Başbakanı Olmert, bu meseleleri görüşmek için Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore ile bir araya gelmeye hazır olduğunu da ifade etti.

 

Filistin konusunda da açıklamalarda bulunan Olmert, İsrail’in Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la “Yol Haritası” çerçevesinde görüşmelere bağlı olduğunu söyledi.

 



Makaleler

Güncel