ÖSO’dan yabancı militanları ölüm tehdidi

img
ÖSO’dan yabancı militanları ölüm tehdidi YDH

Özgür Suriye Ordusu, aşırı olsun ya da olmasın tüm yabancı militanlardan Suriye’yi terk etmelerini istedi.




YDH-Skynews televizyonunun haberine göre Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Medya Sorumlusu Fahd el-Masri, 40 ÖSO üyesinin el-Kaide bağlantılı gruplar tarafından öldürüldüğünü belirterek tüm yabancı militanlardan Suriye’yi terk etmesini istedi.

Fahd el-Masri, aşırı olsun ya da olmasın tüm yabancı savaşçıların en kısa sürede Suriye’yi terk etmemesi halinde onlara karşı düşman muamelesi yapacaklarını söyledi.

 Skynews’e demeç veren Fahd el-Masri, aşırı grupların dışlanacağını belirterek “bunlar Suriye’yi derhal terk etmelidir; çünkü yaptıkları hiçbir şekilde tasvip edilmemektedir. Aşırı olsunlar ya da olmasınlar tüm yabancı silahlı unsurlar Suriye’yi terk etmelidir. Aksi takdirde Suriye ordusuna yaptıklarımızı onlara da yapacağız” dedi.

Irak-Şam İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı grubun Halep’in doğusundaki el-Bab bölgesinde 40 kadar ÖSO militanını ateşli olmayan silahlarla öldürdüğü ve Kuzey Fırtınası Tugayları adlı ÖSO birliğinin komutanının Türkiye’ye kaçtığı bildirilmişti.

Yaşanan bu çatışmanın ardından Özgür Suriye Ordusu’nun da 6 el-Kaide militanını idam ettiği bildirildi.

Suriye Ulusal Koalisyonu ve Özgür Suriye Ordusu, ABD’nin el-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’ni terör örgütü listesine almasına tepki göstererek, bu örgütün Suriye devriminin bir parçası olduğunu söylemişti.

Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris, geçtiğimi ay Lazkiye kırsalına saldırı için Nusra Cephesi, Irak Şam İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı gruplarla Ahraru’ş Şam grubunun Sahil Cephesi adıyla oluşturduğu koalisyonda kendilerinin de yer aldığını söylemişti.