Kerry’den Araplara İran açılımı güvencesi

img
Kerry’den Araplara İran açılımı güvencesi YDH

Bahreyn Dışişleri Bakanı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İran’la yaşanan son yumuşama süreci konusunda Körfez’deki Arap ülkelerine güvenceler verdiğini açıkladı.




YDH-El Alem televizyonunun haberine göre Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed bin Muhammed Al-i Halife, ABD Dışişleri Bakanı John Kery’nin BM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında Körfez İşbirliği Örgütü üyesi ülkelere İran’la başlatılan yeni yumuşama süreciyle ilgili bilgi verdiğini açıkladı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed bin Muhammed Al-i Halife, Kerry’nin kendilerine “Washington, bölgedeki dostları ile istişare etmeden herhangi bir adım atmaz” dediğini nakletti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin BM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında Körfez İşbirliği Örgütü üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir araya geldiğini belirten Bahreynli bakan, Kerry’nin “ABD, İran’la ilişkilerde bir açılım yapmak istiyor, özelikle İran’ın nükleer programı konusuna yoğunlaşacağız; ayrıca İran’ın çeşitli meselelerle ilgili görüşlerini değiştirmeye çalışacağız” dediğini aktardı.

İran’la ABD arasındaki yumuşama süreciyle ilgili değerlendirmede de bulunan Bahreyn dışişleri bakanı, “değişen tek şey İran’ın üslubudur, eğer bu mesele İran-ABD ilişkilerinin iyileşmesini sağlayacak ve istikrar getirecekse biz bundan mutlu oluruz” dedi.

İran’la Suudi Arabistan ilişkilerine de değinen Bahreynli bakan, “İran üslubunu değiştirdi, Suudi Arabistan da bu üslup değişikliğine eşlik etti; çünkü bunu olumlu görüyor” dedi.