Türkiye bu kez sarin gazına izin vermedi

img
Türkiye bu kez sarin gazına izin vermedi YDH

Türkiye’nin, eylülden sonra Libya’dan temin edilen ve kimyasal silah yapımında kullanılan maddelerin Suriye’ye gönderilmesine izin vermediği bildirildi.




YDH- Tunus’ta yayımlanan Hakaik gazetesi, silahlı grupların Libya’dan aldıkları kimyasal silah yapımında kullanılan maddeleri Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderdiklerini bildirdi.

Gazetenin haberine göre Ensaru’ş- Şeria (Şeriatın Yardımcıları) örgütü, Libya’dan temin ettikleri hardal ve sarin gazlarını, Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderiyordu.

Türkiye’nin daha önce kimyasal silah yapımında kullanılan maddelerin Suriye’ye gönderilmesine göz yumduğunu öne süren gazete, Tunus güvenlik yetkililerinden naklen, 25 Eylül’de, Ensaru’ş- Şeria örgütü militanlarının Libya ordusunun silah depolarından çaldıkları çok miktarda kimyasal madde ile birlikte Mısrata kentinden Tunus sınırına hareket ettiğini ve bu maddelerin daha sonra Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderildiğini bildirdi.

Libya ordusunun silah depolarından çalınan sarin ve hardal gazlarının büyük buzdolapları içinde Türkiye’ye nakledildiğini öne süren gazete, daha önce kimyasal silah yapımında kullanılan malzemelerin Suriye’ye gönderilmesine göz yuman Türkiye’nin bu kez, buna izin vermediğini bildirdi.

Tekfirci grupların Tunuslu gençlere Libya’da askeri eğitim verdiğini belirten gazete, bu gençlerin de aldıkları askeri eğitimden sonra Türkiye üzerinden Suriye’deki selefi gruplara katıldığını öne sürdü.