Kimyasal saldırıda Suudi istihbaratı parmağı

img
Kimyasal saldırıda Suudi istihbaratı parmağı YDH

21 Ağustos’ta Doğu Guta’daki kimyasal silah saldırısında Suudi istihbaratına mensup “Kara Operasyon Timi”nin rolünün olduğu bildirildi.




YDH- Russia Today, Rusya’daki diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Şam kırsalındaki Doğu Guta bölgesinde gerçekleştirilen kimyasal silah saldırısının Suudi istihbaratına bağlı bir birim tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Çeşitli diplomatik kaynaklardan alınan görüntülerin yayımlandığı haberde Suudi istihbaratına bağlı Kara İstihbarat Timi’nin kimyasal silah saldırısından bir müddet önce Livau’l- İslam adlı silahlı grubun desteğiyle Ürdün sınırından Suriye’ye giriş yaptığı bildirildi.

Daha önce de Doğu Guta’ya atılan kimyasal başlıklı füzenin doğrudan Suudi istihbarat servisine bağlı Livau’l- İslam adlı örgütün kontrolü altında olan bir bölgeden fırlatıldığı bildirilmişti.

Suudilere yakınlığıyla bilinen Livau’l- İslam örgütü adını ilk defa 18 Temmuz 2012’de aralarında Suriye Savunma Bakanı Davud Raciha’nın da bulunduğu üst düzey güvenlik yetkililerinin öldürülmesiyle sonuçlanan ulusal güvenlik binası saldırısıyla duyurmuştu.