YPG 50 günlük çatışmaların bilançosunu açıkladı

img
YPG 50 günlük çatışmaların bilançosunu açıkladı YDH

PYD’nin askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri (YPG) Suriye’nin Kürt bölgelerinde son 50 günde yaşanan çatışmalara ilişkin veriler açıkladı.




YDH- Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre YPG Sözcüsü Ridor Halil, Suriye’nin kuzeyinde son 50 günde aşırı gruplarla Kürtler arasında yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da binden fazla kişinin öldüğünü söyledi.

Rasu’l Ayn’da basın toplantısı yapan YPG Sözcüsü Halil, son 50 günde Suriye’nin kuzey kesimleri ile Halep ve Afrin yakınlarında yaşanan çatışmalarda Nusra, Irak-Şam İslam Devleti ve Ahraru’ş- Şam gruplarına mensup 945 kişinin öldüğünü belirterek YPG’nin verdiği kayıp sayısını ise 79 olarak açıkladı.

YPG Sözcüsü, Özgür Suriye Ordusu’nun da birkaç cephede aşırı gruplara karşı verdiği savaşta kendilerinden yardım istediğini belirtti; ancak kendilerinin onlara “Kürtler konusundaki tutumunuzu net bir şekilde ortaya koymadıkça size yardım etmeyeceğiz” şeklinde cevap verdiklerini söyledi.

YPG sözcüsü, bir gazetecinin PYD’nin askeri kanadından bazı komutanların Ürdün’e ve Amerika’ya davet edildiğine ilişkin haberleri hatırlatarak sorduğu soruya da “Şimdiye kadar bizim komutanlarımıza ya da güçlerimize herhangi bir yerden davet gelmedi” şeklinde cevap verdi.