Sisi’nin anlatımıyla Mursi’yle yapılan son toplantı

img
Sisi’nin anlatımıyla Mursi’yle yapılan son toplantı YDH

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi başkanlığında yapılan son toplantıda iç savaş uyarısı yaptığını açıkladı.




YDH-Mısri el-Yovm gazetesinin haberine göre Savunma Bakanı General Sisi, basına yaptığı son açıklamasında askeri müdahale öncesinde devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yaptığı uyarıları anlattı.

Müslüman Kardeşler yönetimindeki ülkede büyük bir bunalım bulunduğunu öne süren General Abdulfettah Sisi, “Ülkede iç savaş çıkmasına sadece iki ay kalmıştı. Ben eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursiye, başarısız oldunuz, projelerinizi durdurun dedim” diye konuştu.

Mursi ile yaptığı son toplantıya ilişkin bilgi de veren General Sisi, “Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi’nin cumhurbaşkanıyla yaptığı son ortak toplantısında Mursi’ye ülke tehlikede, halkın taleplerini yerine getirin dedim. Silahlı kuvvetler kendini ülkeye ve millete borçlu görüyor; ama İhvancılar kendilerini sadece bu gruba borçlu görüyor ve halkı hiç dikkate almıyor” dedi.

General Sisi, Mursi hükümeti döneminde yaptıkları değerlendirmelerde Mısır’ın bir iç savaşa gittiği sonucuna ulaştıklarını belirterek iç savaş yaşanması durumunda ordu açısından çok tehlikeli neticeler doğacağını söyledi.

Öte yandan Mısır Sağlık Bakanlığı 1973 savaşının yıl dönümü münasebetiyle dün yapılan gösterilerde Mursi yanlılarıyla karşıtlaı arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 51 olduğunu açıkladı.