Lahud:Hizbullah’ın silahı iç meseledir

img
Lahud:Hizbullah’ın silahı iç meseledir YDH

SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, Hizbullah’ın silahının Lübnan’ın iç meselesi olduğunu




SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, Hizbullah’ın silahının Lübnan’ın iç meselesi olduğunu belirterek Hizbullah’ın silahı ile ilgili kararı, Lübnanlıların kendi aralarında anlaşıp karar vereceklerini söyledi.

 

Suudi Arabistan’da yayınlanan el-Vatan gazetesinin bildirdiğine göre Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, Arap ülkeleri tarafından 2002 yılında Beyrut’ta söz konusu edilen planın barış sürecinin hayata geçirilmesi konusunda en önemli temel olduğunu belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Lahud’un Beyrut’ta bulunan uluslar arası bir heyeti kabul etmediğini belirten gazete, söz konusu heyetin Hizbullah’ı terörist bir örgüt olarak görmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Emil Lahud’un kendilerini kabul etmediğini yazdı.

 

Savaşın sebep olduğu yıkım ve mültecilerin durumu konularında BM İnsan Hakları Komisyonuna rapor hazırlamak üzere BM Genel Sekreteri Kufi Annan tarafından görevlendirilen heyetin Hizbullah’ın terör örgütü olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Emil Lahud, “Hizbullah’a bağlı Direniş güçleri ülkenin bağımsızlığını ve topraklarını savunmak için mücadele etmektedir” dedi.

 

Lübnan Cumhurbaşkanı Lahud, “Eğer dünya ülkeleri, 1996’da işlediği cinayetlerden dolayı İsrail’i cezalandırsaydı, bu rejim Kana vb. yerlerdeki katliamları gerçekleştiremezdi” diye konuştu.

 



Makaleler

Güncel