Buseyna Şaban: Cenevre'ye ön şartsız gideceğiz

img
Buseyna Şaban: Cenevre'ye ön şartsız gideceğiz YDH

Suriye Cumhurbaşkanı Danışmanı Buseyna Şaban, Suriye hükümetinin ön şartsız olarak Cenevre’ye gideceğini açıkladı.




YDH- Rusya el-Yovm TV’ye bugün yaptığı açıklamasında Şaban, “Biz, ilk günden itibaren Suriye hükümetinin Cenevre 2 Konferansı’na ön şartsız olarak gideceğini açıkladık” dedi.
  Şaban, Amerika ve Rusya’nın Suriye’deki şiddetin durdurulması, silahlandırmanın ve terör örgütlerine verilen desteğin durdurulması kararını destekledikler, bu kararın uygulamaya geçirilmesini sağlamak için Cenevre 2 Konferansı’na katılma kararı aldıklarını söyledi.
  Şaban “Vesayet altında olmayan Suriyeli muhaliflerle, Suriye’deki siyasi çözüm hususunda ittifaka varmak için Cenevre’ye gideceğiz” dedi. Açıklamasında muhalif güçler arasındaki farklılıklara dikkat çeken Şaban “Suriye’nin toprak bütünlüğünü, Suriye’ye huzur ve güvenin yeniden dönmesini konuşacağız” dedi.
  Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal’ın “Suriye halkının temsilcisi Koalisyon’dur” sözüne tepki gösteren Şaban, Koalisyon’un Suud istihbaratının ürünü olduğunu ve Suriye halkını temsil etmediğini iddia etti.
  Kimyasal silah konusunda ise Şaban “Suriye’de meşru güç, Suriye hükümetidir. Suriye hükümeti, Suriye halkının çıkarlarına uygun olacak şekilde hareket edecektir” dedi.
  Şaban son olarak Suriye’de alanda yaşananlarla uluslar arası medyada Suriye üzerine yazılan ve konuşulanlar arasında büyük farkların olduğunu söyledi.