Suriye Koalisyonu da Cenevre'ye gitti

img
Suriye Koalisyonu da Cenevre'ye gitti YDH

Cenevre 2 Konferansı’na ön şartlarıyla katılma kararını ilan eden Koalisyon, konferansın hazırlık çalışmalarının yürütüldüğü Cenevre’ye gitti.




YDH- Almanya Haber Ajansı DPA’nın muhalefet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Ulusal Koalisyonu temsilen bir heyet, Cenevre-2 Konferansı hazırlık görüşmelerine katılmak için Cenevre’ye gitti.
  Adının açıklanmasını istemeyen Koalisyon’daki bir yetkili, Koalisyon’un konferansa ilişkin nihai kararını önümüzdeki hafta İstanbul’da düzenlenecek genel kurul toplantısında alacak olmasına rağmen, konferans için Cenevre’de devam eden görüşmelere katılacağını açıkladı.
  Koalisyon’u temsil eden heyetin Cenevre’de, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Amerika, Avrupa, BM ve bazı Arap ülkelerinin temsilcileriyle bir araya geleceği öğrenildi.
  Adını açıklamayan yetkili “Eğer konferans, Suriye’deki terör ve şiddetin sona ermesine ve ülkenin demokrasiye kavuşmasına vesile olacaksa, bu durumdan en fazla muhalefet istifade edecektir. Yok eğer konferans, daha fazla sivilin katledilmesi için vakit kazanmayı hedefliyorsa, muhalefet böylesine bir konferansa katılmayacak. Bunda bizim bir çıkarımız olamaz. Herkes, Suriye’de geçiş sürecinin sağlanması, geçiş sürecine önderlik edecek tam yetkiye sahip bir kurulun oluşturulması için çalışmalıdır” dedi.
  Kasım’ın son haftasında düzenlenmesi beklenen Cenevre-2 Konferansı için İbrahimi, Amerika ve Rus yetkililer bugün Cenevre’de bir araya geldi. 
  Görüşme sonrasında Konferansın ne zaman düzenleneceği ve kimlerin katılacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken ITAR TASS haber ajansı, Rus kaynaklara dayandırdığı haberinde konferansın Aralık’tan önce düzenlenmeyeceğini duyurdu.