Hizbullah’tan 14 Martçılara uyarı

img
Hizbullah’tan 14 Martçılara uyarı YDH

SAAF-Hizbullah bir bildiri yayınlayarak Direniş’in silahsızlandırılmasını gündeme getiren 14 Martçı




SAAF-Hizbullah bir bildiri yayınlayarak Direniş’in silahsızlandırılmasını gündeme getiren 14 Martçı grubu yabancı güçlere dayanmaktan sakınması konusunda uyardı.

 

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre yayımladığı bildiriyle 14 Martçıları eleştiren Hizbullah hareketi, “14 Martçılar, Hizbullah’ı yeniden silahsızlanmaya davet ederek Direniş’in tarihi zaferini ve onun meşru hakkını teyit eden bakanlar kurulu kararını görmezden gelmiştir” dedi.

 

Hizbullah, açıklamasında 14 Martçılardan Lübnan’ı ABD ve İsrail için bir Direniş karşıtı alana çevirmemesini isteyerek “ABD’nin bölgedeki planlarının aracı haline gelmeyin” ifadesine yer verdi.

 

Açıklamasında ABD ve İsrail’in hiçbir şekilde Lübnan’ın iyiliğini istemediğini belirten Hizbullah, ABD’nin Lübnan’da İsrail’in çıkarlarını temin etmeye dönük politikalar izlediğini belirtti.

 

Lübnanlıların güveninin yeniden kazanılmasının zorunlu olduğunun belirtildiği Hizbullah açıklamasında 14 Martçılardan, yabancı konsolosların peşinde koşmayı bırakıp içerideki güçlerle birleşmeleri istendi.

 

Hizbullah açıklamasında Lübnan’ın korunması için birlik ve beraberlik içinde ülkenin yeniden yapılanması için hep birlikte çalışmanın gerekli olduğu vurgulandı.

 



Makaleler

Güncel