Baki: Suriye’deki Kürt özerkliği model olmalı

img
Baki: Suriye’deki Kürt özerkliği model olmalı YDH

Suriye Demokrat Kürt Partisi Başkanı Cemal Şeyh Baki, PYD öncülüğünde Suriye’nin kuzeyinde Suriye’nin kuzeyinde kurulan özerk yönetimin bölgesel bir modele dönüşeceğini söyledi.




YDH- Hawarnews’in haberine göre Suriye Demokrat Kürt Pratisi Başkanı Cemal Şeyh Baki, Kürt partilerinin Suriye’nin kuzeyinde kurulan özerk yönetime destek vererek bunu bölgesel bir model haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Cumartesi günü öğleden sonra partisinin Haseke’deki bürosunun açılışı için yapılan törende konuşan Cemal Şeyh Baki, ülkenin kuzeyinde kurulan üçlü özerk Kürt yönetimini desteklediğini açıkladı.

Cemal Şeyh Baki, Kürt siyasi kadrolarının iki yıl içerisinde önemli tecrübeler kazandığını belirterek Kürtlerin halkın desteğiyle bu bölgelerin yönetimini başarıyla sürdürebileceğini söyledi ve diğer Kürt partilerine de PYD’nin girişimlerini destekleme çağrısında bulundu.

Kürt partilerinin güçlerini birleştirmeleri durumunda Suriye’nin kuzeyinde kurulan özerk yönetimi bölgesel bir model haline getirebileceklerini belirten Cemal Şeyh Baki, Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalefet bloğunun içinde yer alıyor.