Suriye’ye giden militanlara Katar’da eğitim

img
Suriye’ye giden militanlara Katar’da eğitim YDH

Saddam Hüseyin döneminin Iraklı subaylarının Suriye’ye savaşmak için gönderilen militanlara Katar’da askeri eğitim verildiği bildirildi.




YDH- Lübnan’ın el-Ahed haber ajansının bildirdiğine göre siyasi alanda uzun bir süredir Suriye konusundan uzak duran Katar, Suriye’ye militan akışına verdiği desteği sürdürüyor.

Habere göre Katar’daki iş bulma kurumları aracılığıyla Pakistan, Afganistan ve Yemen gibi ülkelerden getirilen militanlar, Doha’daki Bahreyn konsolosluğu yakınlarında bulunan bir kampta askeri eğitime alınıyor.

Doha’daki eğitim kampında Saddam Hüseyin döneminin Iraklı subaylarından eğitim alan militanların Suriye’ye gönderildiğinin öne sürüldüğü haberde Katar’ın yakın dönemde Taliban’a büro açma izni verdiğine ve Taliban’la olan ilişkilerine dikkat çekiliyor.

Katar’da askeri eğitim verilen militanların Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderildiğinin belirtildiği haberde 2012 yılının haziran ayından geçtiğimiz nisan sonlarına kadar Katar’dan Türkiye’ye 90 askeri nakliye uçağıyla silah taşındığı bildirildi.