Yeni hükümetin İsrail’le görüşmeme sorunu yok

img
Yeni hükümetin İsrail’le görüşmeme sorunu yok YDH

SAAF-Hamas Sözcüsü Gazi Hamad, Filistin’de yeni kurulacak olan ulusal birlik hükümetinin




SAAF-Hamas Sözcüsü Gazi Hamad, Filistin’de yeni kurulacak olan ulusal birlik hükümetinin İsrail’le görüşmeme gibi bir sorununun olmayacağını açıkladı.

 

Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre Hamas Sözcüsü Gazi Hamad, Hamas hükümeti döneminin bitmekte olduğunu belirterek “yeni kurulacak koalisyon hükümetinin İsrail’le barış müzakereleri yapmasının önünde herhangi bir sorun bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

İsrail’in anlaşmak için gerekli adımları atacağı konusunda tereddütlü olduğunu ifade eden Hamas Sözcüsü, İsrail Radyosuna verdiği demeçte de “Bizim, yeni hükümetin İsrail’le müzakerelerde bulunması konusunda herhangi bir sorunumuz bulunmamaktadır” dedi.

 

İsrail radyosuna İbranice demeç veren Hamad, “Filistinliler, İsrail’in 1967’de işgal ettiği topraklarda bir devlet kurmaya hazırdır” diye konuştu.

 

Hamas, dün yaptığı açıklamayla Mahmud Abbas liderliğindeki el-Fetih ile bir ulusal birlik hükümeti kuracağını açıklamıştı.

 

Hamas yeni kurulacak koalisyon hükümetinde bulunmakla birlikte, İsrail’le yapılacak müzakereleri Mahmud Abbas tarafı üslenecek.

 

Hamas’ın da yer aldığı bir hükümetin İsrail’le müzakere edecek olması ve 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasının kabul edilmesi, İsrail’in Hamas tarafından zımnen tanındığı şeklinde yorumlansa da Hamas, İsrail’i hiçbir zaman tanımayacağını açıklamıştı.