ABD istihbaratlarından Suriye uyarısı

img
ABD istihbaratlarından Suriye uyarısı YDH

Amerikan istihbarat servislerinin üst düzey yetkilileri, Suriye yönetiminin bir yıl önceye kıyasla daha güçlü olduğunu belirterek terörün Suriye dışına taşabileceği uyarısında bulundu.




YDH-New York Times’ın haberine göre Amerikan Ulusal İstihbarat Ajansı Başkanı James Claper ve CIA Başkanı John Brennan, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonunda dinlemelerle ilgili bir toplantıda Suriye konusuna dair de değerlendirmelerde bulundu.

Ulusal İstihbarat Ajansı Başkanı John Clapper, komisyon toplantısında, Suriye konusuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada Suriye yönetiminin geçen bir yıla göre daha güçlü olduğunu belirti ve Suriye’deki kimyasal silahların ülke dışına çıkarılmasına dair anlaşmanın Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in gücünün artmasına neden olduğunu öne sürdü.

CIA Başkanı John Brennan da Kongre üyelerini Suriye’de yaşanan durumla ilgili uyararak, Suriye’deki mevcut durumun sürmesi halinde terörist eylemlerin artabileceğini ve terörist grupların eylemlerini Suriye dışına taşıyabileceğini söyledi.

Brennan, el-Kaide’nin Suriye topraklarını kullanması ve buradaki aşırıları kendine çekmesinin kaygı verici olduğunu belirterek bu durumun el-Kaide’nin hem Suriye içerisindeki eylemlerini arttırmasına hem de dünyanın diğer ülkelerinde terörist eylemler planlamasına neden olacağını söyledi.

Ulusal İstihbarat Ajansı Başkanı James Clapper, Suriye’deki durumun kontrol dışına çıkabileceğine dikkat çekerek “Suriye’deki durum, ne hükümetin ne de muhaliflerin kontrol edemeyeceği bir hal alabilir” dedi.   



Makaleler

Güncel