Suriye’deki Ürdünlü selefiler dönüş eğiliminde

img
Suriye’deki Ürdünlü selefiler dönüş eğiliminde YDH

Suriye’de silahlı gruplarla birlikte yönetime karşı savaşan Ürdünlü selefîlerin, ülkelerine dönüş eğiliminde olduğu bildirildi.




YDH-Abdulbari Atvan yönetimindeki Reyu’l- Yovm gazetesinin Ürdünlü selefi kaynaklardan ede ettiği belgelere dayandırdığı haberine göre Ürdünlü selefiler bir yıpratma savaşına dönüşen Suriye’deki savaştan kısa sürede sonuç alınmayacağını düşünerek Suriye’yi terk etmeye hazırlanıyor.

Habere göre iki yıldan fazla bir süredir Suriye’de bulunan ve Suriye’nin Ürdün sınırındaki bölgelerinde bulunan Ürdünlü selefîlerin büyük bir bölümü, döndüklerinde Ürdün güvenlik güçleri tarafından tutuklanmaktan korktukları için dönüşü erteliyorlar.

Ürdün’den Suriye’deki selefi gruplara katılanların sayısında geçen yıla göre ciddi bir azalma olduğunun belirtildiği haberde Suriye’den dönen militanların sayısındaki artıştan dolayı Ürdün güvenlik güçlerinin son aylarda Suriye sınırında yoğun güvenlik önlemleri almaya başladığı hatta geçtiğimiz günlerde Suriye’den dönen çok sayıda militanı tutukladığı bildirildi.

Reyu’l- Yovm gazetesi, Ürdün hükümetinin Suriye’ye savaşmak için gidenleri 5 yıl hapisle cezalandırdığını belirterek, geçtiğimiz günlerde Suriye’den dönen bir grup militan ile Ürdün güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada bir militanın ölü, 2 militanın da aralı olarak ele geçirildiğini hatırlattı.

Ürdünlü selefi liderlerin açıklamalarına göre Suriye’de bin kadar Ürdünlü militanın bulunduğunun belirtildiği haberde Ürdün yönetiminin ülkeye dönen militanları bir güvenlik tehdidi olarak gördüğü ifade edildi.



Makaleler

Güncel