Şam’a büyük taarruz hazırlığı

img
Şam’a büyük taarruz hazırlığı YDH

Amerika tarafından Ürdün’de eğitilen Suriyeli silahlı grupların, başkent Şam’a büyük bir saldırı için hazırlık yaptığı bildirildi.




YDH-El Menar televizyonu silahlı grupların Şam’ın dış semtlerinden doğu ve batı Guta’daki kuşatmayı kırmayı hedeflediğini bildirdi.

Haberde Batı ve Arap ülkelerinin ileride yapılması muhtemel olan Cenevre görüşmelerinden önce Suriye’deki güç dengesini değiştirmek için Suriye’deki silahlı gruplara daha fazla destek vermeye başladığı bildirildi.

El-Menar muhabiri Hüseyin Mellah, Suriye ordusunun Kalamun bölgesindeki Yabrud’a yönelik operasyonlarını sürdürdüğünü belirterek Yabrud’daki silahlı gruplara yönelik kuşatma halkasının daralmasının silahlı grupları destekleyen çevrelerin yeni çare arayışlarına girdiğini bildirdi.

Yabrud’daki silahlı grupların kendilerine yardımcı olmak üzere yeni bir cephe açılması çağrısında bulunduklarının belirtildiği haberde Yabrud’a yoğunlaşan muhalifler için mesafenin geniş olmasından Humus’a hareket etmenin dolayı zor olduğu, bu yüzden de kaçacak alan bulabilecekleri Dera ve Golan bölgelerini hedefledikleri ifade edildi.

Fransız haber ajansının Amerika tarafından Ürdün’de eğitilen silahlı grupların Şam’a yönelik büyük bir saldırı hazırlığında olduğuna dair haberini hatırlatan el-Menar başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin de muhalif grupları ağır silahlarla desteklediğini bildirdi.

Haberde ayrıca Özgür Suriye Ordusu’ndan kaçan bir komutanın yapılacak saldırının Dera bölgesinden başlayacağını söylediği nakledildi.

Reuters haber ajansı geçtiğimiz yaz, Suudi İstihbarat Servisi Başkanı Bender bin Sultan’ın kardeşi Salman bin Sultan’ın Batılı istihbarat servisleriyle birlikte Ürdün’deki Suriyeli silahlı grupların eğitiminden ve silahlandırılmasından sorumlu olarak görevlendirildiğini bildirmişti.



Makaleler

Güncel