‘Şam’daki teröristler kimyasal silah saldırısına hazırlanıyor’

img
‘Şam’daki teröristler kimyasal silah saldırısına hazırlanıyor’ YDH

Şam’ın Cober bölgesindeki silahlı grupların militanlarına gaz maskesi dağıttıkları açıklandı.




YDH-Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Rusya el-Yovm televizyonuna yaptığı açıklamada  silahlı grupların yeniden kimyasal silah saldırısı yapacağı uyarısında bulundu.

Beşşar Caferi, “Silahlı gruplar, Suriye yönetimini suçlamak için Şam’ın Cober bölgesine kimyasal silah saldırısı yapmaya hazırlanıyor” dedi.

BM genel sekreterine ve Güvenlik Konseyi’ne iki ayrı yazı göndererek bu konuya dikkat çektiğini belirten Caferi, şunları söyledi:

“Suriye güvenlik güçleri teröristlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz görüşmelerini dinledi. Bu görüşmelerde bir terörist ‘Ebu Nadir, kendi taraftarlarına kimyasal maskeler dağıtıyor’ şeklinde konuştu. Teröristler arasında yapılan bir diğer telsiz konuşmasında da Ebu Cihad adlı bir terörist, Şam’ın Cober bölgesinde zehirli gaz kullanacaklarını söyleyip kendi militanlarından gaz maskelerini hazır bulundurmalarını istedi.”

Teröristlerin tıpkı geçen yıl Doğu Guta bölgesinde yaptıkları gibi düzenleyecekleri kimyasal saldırıdan sonra Suriye yönetimini suçlayacaklarını belirten Beşşar Caferi, ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

“BM Güvenlik Konseyi’nin terör örgütleri listesinde bulunan Nusra Cephesi, 23 Mart’ta Adra’daki es-Sekr bölgesini havaya uçurmayı planladıklarına dair Youtube’da bir video yayımladı. Bu videoda bir zırhlı araca 7 ton TNT ve 4 ton da C-4 patlayıcı yerleştirildiği görülüyordu.

Nusra teröristleri bu zırhlı aracı Şamil el-Ensari’nin süreceğini açıkladı. Bu videoda bomba yerleştirilmiş bir başka araç da görünüyordu ve onu da Ebu Yusuf el-Ürdüni adlı biri kullanıyordu.

Bu bombalı saldırı hazırlığının hedefi, es-Sekr’deki kimyasal maddelerin depolandığı yerler. Bombalama hazırlığı yapılan bu iki yerde kimyasal maddeler bulunuyor.

Biz BM’ye ve Güvenlik Konseyi’ne yazılar göndererek bu terörist gruba destek olan Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’a baskı yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz”

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Keseb’e yönelik saldırılara da değinerek “Biz 7 gün önce BM’ye Keseb’de yaşananlarla ilgili 5 yazı gönderdik. Bu terörist saldırılarda Türkiye hükümetinin doğrudan rolü bulunuyor. Terörist gruplar Türkiye topraklarından girdiler. Türkiye ordusunun top ve tank desteğinden yararlandılar” dedi.



Makaleler

Güncel