Halep’te su tehdidi

img
Halep’te su tehdidi YDH

Silahlı grupların yaklaşık dokuz gün önce suyu kestiği Halep’te ciddi sağlık sorunları yaşanıyor.




YDH-El Alem televizyonunun haberine göre silahlı grupların suyu kesmesi sebebiyle içilebilir suyun azaldığı Halep’te sağlıklı su kullanamayan birçok kişi zehirlendi.

Suriye Kızılay teşkilatının basın aracılığıyla halkı içilebilir su bulabilecekleri yerlere yönlendirdiğinin belirtildiği haberde Kızılay’ın sınırlı da olsa su kuyuları aracılığıyla halkın su ihtiyacını karşılamaya çalıştığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Suriye Kızılay’ından bir yetkili, “Kızılay ve bazı devlet kurumları, sınırlı miktarda da olsa kuyular aracılığıyla içilebilir su temin etmeyi başardı; ancak mevcut durumun devam etmesi halinde ısa süre sonra ciddi sağlık sorunları yaşanabilir. Çünkü birçok evde sağlıklı su bulunmuyor ve su taşımakta kullanılan birçok tanker de son derece kirli” dedi.

Teröristler pompa istasyonunu ele geçirdi

Halep su idaresinden bir yetkili de “Teröristler, Süleyman el-halebi bölgesindeki pompa istasyonunun kontrolün ele geçirdi. Bu istasyon şu an ‘Şer’i Kurul’un kontrolü altında bulunuyor, bunların kendi aralarında ciddi ihtilafları var ve Halep Sular İdaresi’nin de bu kurulla doğrudan bir teması yok” dedi.

Silahlı grupların ele geçirdikleri pompa istasyonundaki işçileri ve görevlileri öldürdüklerini belirten yetkili, “Silahlı grupların pompa istasyonuna saldırısı sebebiyle kentin su dağıtım şebekesi tahrip oldu. Bu sebeple 2 milyon vatandaş, hatta teröristlerin kontrolü altındaki yerlerde yaşayanlar bile sağlıklı sudan mahrum bulunuyor” dedi.

  



Makaleler

Güncel