Amerikalı teröristten İdlib’de intihar saldırısı

img
Amerikalı teröristten İdlib’de intihar saldırısı YDH

Amerikan vatandaşı bir teröristin Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib kentinde intihar saldırısı düzenlediği bildirildi.




YDH-Los Angeles Times gazetesinin haberine göre Suriye’deki el-Kaide bağlantılı bir gruba mensup Amerikalı bir terörist, Pazar günü düzenlediği intihar saldırısında öldü.

Nusra Cephesi adlı grup, yayımladığı bildiride intihar saldırısını yapan kişinin ismi Ebu Hureyre el-Amriki olarak açıklandı.

Örgütten yapılan açıklamada, Ebu Hureyre el-Amriki’nin İdlib’deki Suriye ordusuna ait bir karakola Sukuru’ş- Şam adlı örgütle yapılan ortak operasyonda 16 ton patlayıcı yüklü bir kamyonla intihar saldırısı yaptığı belirtildi.

Sukuru’ş- Şam adlı örgüt, Amerika’nın öncülüğünde 7-9 Aralık 2012’de Antalya’da kurulan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) genelkurmayında yer alıyordu.

Eylül ayında Tevhit Tugayları ve İslam Tugayları ile birlikte ÖSO’dan ayrılan Sukuru’ş Şam, İslami Cephe adlı gruba katılmıştı.

El-Kaide’nin Suriye kolu olan ve Amerika tarafından terörist örgütler listesine alınan Nusra Cephesi, bulundukları bölgelerdeki şartlara ve ortak düşmana göre İslami Cephe ve Amerika’nın “ılımlı” olarak nitelediği ÖSO ile ortak operasyonlar yapıyor.



Makaleler

Güncel