Suriye ordusu Halep’te temizliğe hazırlanıyor

img
Suriye ordusu Halep’te temizliğe hazırlanıyor YDH

Suriye ordusunun tamamen kuşatmaya alarak Halep’i silahlı gruplardan temizlemeye hazırlandığı bildirildi.




YDH-El Alem televizyonu saha muhabiri Husam Zeydan, Suriye ordusunun İdlib kırsalında ve Halep çevresinde ilerleyişini sürdürdüğünü ve halep’in kuzeyindeki bazı yerlerin silahlı gruplardan temizlendiğini bildirdi.

Haberde Suriye ordusunun silahlı grupların Cebel Zaviye, Serakib çevresi ve Eriha’daki yardım hatlarını kestiği, Halep’in kontrol altına alınan Şeyh Neccar bölgesinde de silahlı gruplara ait bir havan topu atölyesini ele geçirdiği bildirildi.

El Alem’e demeç veren askeri uzmanlardan Muhammed İsa, Suriye ordusunun Halep’in özellikle doğu ve kuzeydoğu kısımlarını çevreleyerek kenti tamamen kuşatmaya çalıştığını belirterek bu yüzden de şu anda civar köylerin kontrol altına alınmakta olduğunu söyledi.

Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgüt de Suriye ordusunun Halep’in tamamını aşamalı olarak kuşatmakta olduğunu belirterek silahlı grupların başarısızlığının sebebini uluslar arası toplumun kendilerine vaat ettiği silahları vermemesiyle açıkladı.

Ulusal Koalisyon ayrıca eli silah tutan herkesi kenti kuşatmakta olan Suriye ordusuna karşı savaşa çağırdı.

Öte yandan Suriye ordusunun Deyr ez-Zor’a bağlı el-Mushin kentinde IŞİD militanlarına karşı düzenlediği operasyonda Suriyeli olmayan çok sayıda militanı öldürdüğü bildirildi.

Şam kırsalındaki Doğu Guta’nun Mesraba bölgesinde ise IŞİD ile İslam Ordusu arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.

  



Makaleler

Güncel