“Terörizmle savaşın kaybedeni Sünniler ve Kürtler olacak”

img
“Terörizmle savaşın kaybedeni Sünniler ve Kürtler olacak” YDH

Irak ordusunun emekli generallerinden Vefik Samerrai, teröre karşı savaşta asıl kaybedenlerin Sünniler ve Kürtler olacağını öne sürdü.




YDH- El-Gadpress’e demeç veren Sünni General Vefik Samerrai, Irak ordusunun 2005’ten beri ilk kez teröre karşı ilk kez ciddi bir savaşa girdiğini söyledi.

Emekli General Vefik Samerrai, Irak ordusunun Musul şokunu atlattıktan sonra güçlerini yenileyerek tahkim ettiğini belirtti ve 2005’ten beri ilk kez terörizme karşı ciddi bir savaşa başladığını söyledi.

Irak ordusunun bu savaşta yenilmesini bekleyenlerin kuruntu içinde olduğunu belirten General Samerrai, şunları söyledi: “Bu savaşta kaybeden taraflar Sünniler ve Kürtlerdir. Çünkü Sünniler kentlerini ve güvenliklerini kaybettiler ve şu anda dışlanmış durumdalar. Kürtler ise Kerkük’ü yuttular; ama orayı nasıl koruyacaklarını bilmiyorlar.

Çünkü Kürtler artık 100 kilometrelik Kerkük sınırını korumak zorundalar. Bombalı ve füzeli saldırılara karşı koymak zorundalar. Bu durum aslında şunu gösteriyor ki Kürtler, askeri açıdan düşmüş bir bölgeyi ele geçirdiler.”

Iraklı komutanların düşmanı küçümsememesi gerektiğini belirten Samerrai, “Bu düşman intiharcıdır, yaşamak veya ölmek onlar açısından fark etmiyor. Irak ordusu zarar görmeden bu düşmanın ortadan kaldırılması gerekiyor” dedi.

General Samerrai, Irak’ın iyiliğini istemeyen ülkelerin istihbarat servislerinin teröristlere sınırsız yardım ve destek aktardığını belirterek Irak istihbaratından bu yardımları önlemesini istedi.

   



Makaleler

Güncel