ABD PKK ve Talabani'nin ateşkes görüşmesi

img
ABD PKK ve Talabani'nin ateşkes görüşmesi YDH

SAAF-ABD’nin isteği üzerine Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin PKK liderlerinden Murat




SAAF-ABD’nin isteği üzerine Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin PKK liderlerinden Murat Karayılan’a kendisi ve ABD adına müzakere garantisi verdiği bildiriliyor.

 

PKK’nın Türkiye’ye karşı saldırıları durdurması ve kayıtsız şartsız ateşkes ilan etmesi durumunda Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin PKK’nın Kuzey Irak’ta barınabilmesi için gerekli imkanları hazırlayacağı belirtiliyor.

 

İran’dan yayın yapan Baztab adlı internet sitesinin Kuzey Irak muhabirine dayandırarak verdiği habere göre taraflar bu öneriyi kabul ettiler ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, PKK ile anlaşmanın neticesinde önümüzdeki birkaç gün içerisinde ateşkesin sağlanacağını ifade etti.

 

PKK’yı ABD tarafından desteklenen bir örgüt olarak niteleyen Baztab, ABD’nin bu örgütün yok olmasına asla izin vermeyeceğini ve PKK’dan İran’a, Suriye’ye ve yeri geldiğinde de Türkiye’ye karşı istifade edeceğini belirterek ABD ile PKK arasındaki yakın ilişkinin artık Türkiye tarafından da bilinmekte olduğunu savundu.

 

Türkiye’nin, ABD’nin PKK’yı askeri olarak yok etmek istemediğini yalnızca belli bir dönem için örgütü Türkiye’ye yönelik silahlı faaliyetlerini durdurmaya razı ettiğini bildiğini belirten Baztab, örgütün bu süre içerisinde daha da iyi bir şekilde örgütlenme imkanı bulacağını ifade ediyor.

 

Bu ay içerisinde PKK ile Kuzey Irak’taki ABD askeri yetkilileri arasında temaslar olduğunu belirten Baztab, PKK’nın ikinci defa, ABD’nin uygun görmesi durumunda İran ve Suriye konusunda görev alabileceklerini ifade ettiğini bildiriyor.