Boru hattına yapılan sabotajın sorumlusu PKK

img
Boru hattına yapılan sabotajın sorumlusu PKK YDH

SAAF-İran Türkiye doğalgaz botu hattına geçtiğimiz Perşembe günü sabotaj düzenleyenlerden




SAAF-İran Türkiye doğalgaz botu hattına geçtiğimiz Perşembe günü sabotaj düzenleyenlerden birinin yakalandığı ve olaydan PKK’nın sorumlu olduğu belirtildi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın Batı Azerbaycan eyaleti Polis Komutanı Hasan Keremi, bugün düzenlediği basın toplantısında İran’dan Türkiye’ye doğal gaz nakleden boru hattına düzenlenen bombalı saldırının sorumlularından birinin yakalandığını diğerinin ise eşkalinin belirlendiğini belirterek, saldırganların PKK militanı olduklarını açıkladı.

 

Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen sabotaj eyleminden sonra kullanılan patlayıcı üzerine yapılan teknik incelemelerden sonra sabotajı düzenleyenlerden birinin yakalandığını belirten İranlı polis yetkilisi, yakalanan şahsın Urumiyeli olduğunu açıkladı.

 

PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile bazı anlaşmalar yapıldığını belirten Keremi, sınırda kanallar, duvarlar, kontrol noktaları vb. fiziki tedbirler alındığını, istihbarat paylaşımına gidildiğini ve ortak operasyonlar yapıldığını belirtti.

 

İranlı polis yetkilisi ayrıca Türkiye’deki üst düzey komutanlarla yapılan görüşmeler doğrultusunda PKK’ya karşı eş zamanlı ortak operasyonlar düzenlendiğini ve bu uygulamanın sürdürüleceğini ifade etti.