Hizbullah:Yeni Ortadoğu’ya izin vermeyeceğiz

img
Hizbullah:Yeni Ortadoğu’ya izin vermeyeceğiz YDH

SAAF-Lübnan’ın Hizbullah üyesi Enerji bakanı Muhammed Funeyş, ABD’nin söz konusu ettiği Yeni




SAAF-Lübnan’ın Hizbullah üyesi Enerji bakanı Muhammed Funeyş, ABD’nin söz konusu ettiği Yeni Ortadoğu’nun gerçekleştirilmesine izin vermeyeceklerini belirterek ulusal birlik hükümeti konusundaki tutumlarında ısrarlı olduklarını açıkladı.

 

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre savaştan çıkan Lübnan’ın tekrar eskiye dönmesine izin vermeyeceklerini belirten Muhammed Funeyş, “Hizbullah üzerinde anlaşmaya varılan hususlardan taviz vermeyecek ve Lübnan iç politikası konusundaki tutumunu değiştirmeyecektir” dedi.

 

Lübnan’da istikrarı herkesten çok daha fazla istediklerini belirten Lübnanlı Bakan, Hizbullah’ın silahı ile ilgili olarak da “Direniş’in silahı görüşmelerin dışında değildir; ama biz bu konunun Lübnan içinde belli bir ulusal programa göre görüşülmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Öte yandan Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki grup başkanı Muhammed Ra’d da İsrail’in askeri saldırıları karşısında zafer kazanan Hizbullah’ın İsrail ve ABD’nin Lübnan’a dikte ettirmeye çalıştığı siyasi planlar karşısında boyun eğmeyeceğini belirtti.

 

Hizbullah’ın bölge için tasarlanan Yeni Ortadoğu Planına izin vermeyeceğini belirten Hizbullah parlamenteri Ra’d, Lübnan’da tüm grupları içine alan bir ulusal birlik hükümeti kurulması gerektiğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel