Irak Uzlaşma Cephesi: Duleymi masum

img
Irak Uzlaşma Cephesi: Duleymi masum YDH

SAAF-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin evinde patlayıcı maddeler ve patlayıcı




SAAF-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin evinde patlayıcı maddeler ve patlayıcı yerleştirilmiş araçlar bulunması üzerine Uzlaşma Cephesi bir açıklamada bulunarak Adnan Duleymi’nin masum olduğunu belirtti.

 

Sahip olduğu 44 milletvekiliyle Irak parlamentosundaki en büyük Sünni Arap koalisyonu olan Irak Uzlaşma Cephesi bugün yayınladığı bir açıklama ile “Adnan Duleymi Irak’ın siyasi sembollerinden biridir. Ona böylesi bir suçlamanın yöneltilmesi yakışık almamaktadır” dedi.

 

Irak Uzlaşma Cephesi üyeleri tarafından okunan açıklamada ayrıca “Bir koruma görevlisinin işlediği kişisel bir suç, Sünni Araplara ait Irak Uzlaşma Cephesi’nin liderine mal edilemez” ifadesine yer verildi.

 

Tutuklanan şahısla ilgili soruşturmanın sürdüğünün ve henüz hiçbir şeyin belli olmadığının belirtildiği açıklamada Adnan Duleymi’nin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve meclisin “temiz olmayan unsurlardan temizlenmesi” gerektiğini söyleyen Sadr grubu da şekilde eleştirildi.

 

Uzlaşma Cephesi üyeleri, Sadr grubunu aceleci davranmakla suçlarken Adnan Duleymi de tutuklanan korumasının suçsuz olduğuna inandığını belirtti.

 

Adnan Duleymi, “Irak Uzlaşma Cephesi, siyasi stratejisini sürdürmektedir ve ulusal uzlaşma çizgisinde hareket etmektedir” dedi.

 



Makaleler

Güncel