Zehran Alluş Londra’da
İslam Ordusu adlı silahlı grubun lideri Zehran Alluş’un İngiliz istihbarat servisinin davetlisi olarak Londra’ya gittiği bildirildi.
YDH- Suriyeli muhaliflere ait Orient’in haberine göre, Londra’daki Suriyeli muhalif kaynaklar el-Kudsu’l Arabi gazetesine İslam Ordusu adlı silahlı grubun lideri Zehran Alluş’un İngiltere’de olduğunu söyledi.
Zehran Alluş’un Londra ziyaretinin İngiliz istihbarat servisi MI-6’nın koordinasyonu ile gerçekleştirildiğinin belirtildiği haberde Alluş’un daha önce yaptığı Türkiye ve Suudi Arabistan ziyaretlerine işaret edilerek ziyaretin yakında başlatılması beklenen Şam’ı ele geçirmeye yönelik savaşla ilgili koordinasyonu amaçladığı bildirildi.
Haberde ayrıca, Şam’ın düşmesinden ya da rejimin çekilmesinden sonra başkentin kaosa sürüklenmemesi için yapılacak düzenlemelerin söz konusu edildiği bildirildi.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
