Sinyore:Ordu Hizbullah’a karşı değil

img
Sinyore:Ordu Hizbullah’a karşı değil YDH

SAAF-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore ordunun güçlendirilmesinin ülkeyi korumaya dönük




SAAF-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore ordunun güçlendirilmesinin ülkeyi korumaya dönük olduğunu belirterek ordunun Hizbullah’a karşı olmadığını söyledi.

 

Kuveyt resmi haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında 1701 sayılı ateşkes kararının son derece açık olduğunu belirterek kararda herhangi bir belirsizlik bulunmadığını söyledi.

 

Lübnan ordusunun yeni silahlarla donatılmasının ve güçlendirilmesinin Hizbullah’ın silahsızlandırılmasıyla ilgisinin olup olmadığına ilişkin bir soruya “Biz ordunun hem sayısal açıdan hem de teçhizat açısından güçlendirmek istiyoruz, Lübnan ordusunun Direniş’le karşı karşıya gelmesi söz konusu değildir. Ordu kendisine verilen emir gereği halkın yanında yer almakta ve ülke savunmaktadır” dedi.

 

Hükümetin Lübnan’da ulusal birliği güçlendirmek için çalıştığını da belirten Sinyore, Hizbullah’ın savaş sırasındaki rolüne değinmeksizin, hükümetin diplomatik çabaları sonucu İsrail ordusunu Lübnan’dan çıkardığını söyledi.