Hizbullah: Lübnan ordusuyla anlaştık

img
Hizbullah: Lübnan ordusuyla anlaştık YDH

SAAF-Hizbullah yetkilisi Hasan İzzeddin, Direniş güçlerinin güney Lübnan’da kendini




SAAF-Hizbullah yetkilisi Hasan İzzeddin, Direniş güçlerinin güney Lübnan’da kendini hissettirmeden var olmaya devam etmesi konusunda Lübnan ordusuyla gayri resmi bir anlaşma yaptığını belirtti.

 

Hizbullah’ın üst düzey yetkililerinden ve parlamento üyelerinden Hasan İzzeddin, Hizbullah savaşçılarının güney Lübnan’da kendilerini hissettirmeden bulunmaya devam etmeleri konusunda Lübnan ordusuyla gayri resmi bir anlaşma yaptığını belirterek “güçlerimizin bu bölgede bulundukları konusunda uyarıda bulunuyorum; gerçi güçlerimiz kendilerini açıkça hissettirmeden bulunuyorlar; ama Hizbullah savaşçıları her türlü işgale karşı mücadele edecektir” dedi.

 

Hizbullah savaşçılarının UNIFIL güçleriyle çatıştığı yönündeki haberleri yalanlayan İzzeddin, “elbette bu şartlar altında UNIFIL güçleriyle Hizbullah savaşçıları arasında birtakım anlaşmazlıkların olması doğaldır; ama Lübnan ordusunun aracılık etmesiyle bunlar giderilmektedir” diye konuştu.

 

Hizbullah’ın silahsızlandırılmasına yönelik her türlü girişim konusunda da uyarıda bulunan İzzeddin, “Hizbullah’ın silahsızlandırılmaya çalışılması durumunda Lübnan’ın birliği, bütünlüğü, bağımsızlığı ve direnişi kaybedilmiş olur” dedi.

 

AB Dış politika ve Güvenlik sorumlusu Javier Solana’nın AB’nin Lübnan ordusuyla birlikte Hizbullah’ın silahsızlandırılması için güç göndermesi gerektiğine ilişkin sözlerini de değerlendiren Hasan İzzeddin, “Lübnan ordusu ülkenin savunması için yeterlidir, Solana bu tür adımlar atarak ateşle oynamasa daha iyi olur” dedi.

 

Şeba Çiftlikleriyle el-Gacer bölgelerinin halen İsrail’in işgali altında bulunduğunu hatırlatan Hizbullah yetkilisi, işgal altındaki tüm Lübnan toprakları kurtarılıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.