Muhammed Ra’d: Hizbullah şimdi daha güçlü

img
Muhammed Ra’d: Hizbullah şimdi daha güçlü YDH

SAAF-Lübnan Meclisi milletvekillerinden Muhammed Ra’d, Hizbullah’ın yaşadığı savaş tecrübesi




SAAF-Lübnan Meclisi milletvekillerinden Muhammed Ra’d, Hizbullah’ın yaşadığı savaş tecrübesi sebebiyle eskisinden daha güçlü olduğunu söyledi.

 

İrna muhabirine bir demeç veren Hizbullah parlamenteri Muhammed R’ad, Lübnan’a yönelik tehditler devam ettikçe Hizbullah’ın silahının korunması gerektiğini belirterek Hizbullah’ın şimdi eskisinden daha güçlü olduğunu söyledi.

 

Hizbullah’ın son yaşanan savaş nedeniyle çok önemli tecrübeler kazandığını belirten Ra’d, Hizbullah’ın enlideki kozları hala korumakta olduğunu ifade etti.

 

Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki grup başkanı olan Muhammed Ra’d, “Siyonist rejim Lübnan topraklarını hala tümüyle terk etmedi, Direniş, Siyonist işgalcilere karşı zamanı geldiğinde karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” dedi.

 

“Direniş’in silahı konusundaki görüşmeler, İsrail’in elindeki Lübnanlı esirlerin serbest bırakılmasına, Siyonist rejimin Lübnan topraklarına döşediği mayınların haritasını vermesine ve Lübnan topraklarındaki işgaline son vermesine bağlıdır” diyen Ra’d, Lübnan’da bir ulusal birlik hükümetinin kurulmasının zorunlu olduğunu belirterek şunları söyledi “Lübnan’daki tüm siyasi grupların katılacağı bir ulusal birlik hükümetinin kurulması, tatmin edici tek çözüm yoludur. Böylece hiçbir kesim veya grup haklarının çiğnenmediğini hissedecektir.”