Suriye’de ABD için havaalanı

img
Suriye’de ABD için havaalanı YDH

Suriye’nin Haseke kentindeki küçük bir havaalanının Amerikan askerlerinin kullanımı için hazır hale getirildiği bildirildi.




YDH-İSNA haber ajansı Haseke’deki “güvenilir kaynaklara” dayandırdığı haberinde iki Amerikan helikopterinin söz konusu havaalanına indiğini ve bu havaalanının Amerikan güçlerinin kullanımı için hazır hale gelmek üzere olduğunu bildirdi.

Haberde Haseke’nin kuzeydoğusundaki Rumeylan bölgesinde daha önce tarımsal ilaçlama uçaklarının kullandığı küçük havaalanında iki hafta önce pist genişletme çalışmalarının yapıldığı belirtilerek iki Amerikan helikopterinin bu havaalanına inmesiyle birlikte Amerikalıların burayı kullanmaya başladığı bildirildi.

Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgüt de Rumeylan’daki havaalanının Amerikan helikopterlerinin kullanımı için hazır hale getirilmekte olduğunu açıkladı.

Amerikalıların bu havaalanını birkaç hafta önce Suriye’ye geçtikleri bildirilen askeri danışmanları için karargah olarak kullanacağı öne sürülüyor.

İsminin Ebu Hacer havaalanı olduğu belirtilen bu havaalanının Suriye’nin en büyük petrol havzası olarak bilinen Rumeylan’ın güneydoğusunda olduğu ifade ediliyor.

Rumeylan kentinin YPG güçlerinin kontrolü altında olduğu bildiriliyor.