İsrail: Suriye savaşı Hizbullah’ı güçlendirdi
İsrail istihbaratı Lübnan ve Suriye masası yetkilisi, Suriye savaşının Hizbullah’ı Lübnan’ın tek hamisi haline getirdiğini açıkladı.
YDH- El Meyadin televizyonunun haberine göre İsrail istihbaratının Lübnan ve Suriye masası yetkilisi, Suriye savaşının Hizbullah’ı Lübnan’da daha üstün bir konuma yükselttiğini söyledi.
Habere göre İsrailli yetkilinin açıklamasında öne çıkan ifadeler şunlar:
Hizbullah’ın caydırıcılığı artıyor
Hizbullah güçleri, girdikleri çatışmaların çoğunda galip geliyor. Suriye savaşına katılmasına rağmen Hizbullah’ın İsrail’le savaşacak olan bünyesi korundu.
Suriye savaşı Hizbullah’ın savaş kapasitesini arttırdı. Hizbullah artık savaşta insansız uçaklar da kullanıyor.
Hizbullah’ın sahip olduğu gelişmiş füzeler, İsrail’in yeni bir savaş başlatmasına engel oluşturuyor.
Suriye ordusu üstün bir konuma geldi
Şu an Suriye ile ilgili söylenenlerin temelini Suriye’nin bir daha eski haline gelmeyeceği oluşturuyor. Biz tüm gücümüzle İran’dan Hizbullah’a silah intikal yollarını kapatmak için çalışıyoruz.
Suriye’de siyasi çözüm, Rusya, İran ve Hizbullah olmaksızın mümkün değil.
Suriye ordusu, son dönemdeki birçok askeri başarılarıyla üstün bir konuma yükseldi.
IŞİD ve Nusra İsrail’i hedef almıyor
IŞİD ve Nusra’nın yayımladığı bildiriler bunların İsrail’e yönelik bir eylemsellik içinde olmadığını gösteriyor. Onların sahip olduğu araçlarla Golan’dan bize karşı eyleme geçme ihtimalleri son derece az.
Suudi Arabistan doğal müttefik
İran’a karşı olan herkes, bu İsrail dahi olsa Suudi Arabistan’la müttefiktir, İran’a karşı olan herkesin Suudi Arabistan’la ortak çıkarları bulunmaktadır.
Suudi Arabistan’ın İran’a yönelik tutumu, İsrail’i kendisine müttefik haline getiriyor.
Suudi Arabistan, bölgede Hizbullah’a karşı mümkün olan her türlü aracı kullanıyor.
İlgili Haberler
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
