Hizbullah:Halkın yüzde 70’i hükümeti istemiyor
SAAF-Hizbullah sözcüsü Hüseyin Rehal, mevcut hükümetin istifa etmesini isteyerek Lübnan
SAAF-Hizbullah sözcüsü Hüseyin Rehal, mevcut hükümetin istifa etmesini isteyerek Lübnan halkının yüzde 70’inin bu hükümeti istemediğini söyledi.
Şarku’l- Evsat gazetesinin haberine göre partisinin hükümetin değiştirilmesi konusundaki görüşünü tekrar eden Rehal, değişimin önündeki tek engelin ABD olduğunu söyledi.
Hizbullah sözcüsü Hüseyin Rehal, “Bugünkü hükümet ABD’nin emriyle ayaktadır, bu hükümeti sadece ABD desteklemektedir, halkın yüzde 70’i bu hükümeti istememekte ve bunun değiştirilmesini talep etmektedir. Çünkü bu hükümet Washington’dan dikte edilen taleplere karşı zayıftı” derken, Hizbullah’ın güneydeki yetkililerinden Nebil Kavuk da hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.
“Hükümette çoğunlukta olan 14 Martçılar eğer Hizbullah’a yakın olmak istiyorlarsa ABD isteklerinden uzak dursunlar” diyen Nebil Kavuk, bakanlar kurulunun Direniş’in destekleneceğine yönelik garanti içeren açıklamasına güvendiklerini belirterek hükümetin bu güveni istismar ettiğini ve ABD’nin güvenini kazanmaya çalıştığını söyledi.
İlgili Haberler
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
Hizbullah'tan Ali Tahir cephesiyle ilgili ilk resmi açıklama
20 Eylül 2026 23:50
Hizbullah: Direniş cephesi hâlâ önemli güç kozlarına sahip
20 Eylül 2026 14:41
