Cubeyr: Suriye’de kesin çözüm kara harekatı

img
Cubeyr: Suriye’de kesin çözüm kara harekatı YDH

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, Suriye’deki sorunun kesin çözümü için karadan müdahale yapılması gerektiğini söyledi.




YDH- Suudi Arabistan’da yayımlanan Okaz gazetesinin haberine göre Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, Suriye’ye kara gücü gönderilmesi konusundaki görüşünü tekrar etti.

Körfez İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Abdullatif Zeyani ile yaptığı ortak basın toplantısında Suriye’de yaşanan gelişmelere değinen Adil Cubeyr, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye kara gücü gönderilmesini öneren ilk ülke olduğunu ve bu konudaki talebini sürdürdüğünü söyledi.

Suriye’ye karadan askeri müdahalenin her zaman yapılabileceğini; ancak bunun için uluslararası bir karar gerektiğini belirten Cubeyr, Riyad’ın IŞİD’le mücadele için oluşturulacak bir uluslararası koalisyonda görev yapmak üzere Suriye’ye özel birlikler göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Adil Cubeyr’in bu açıklamayı, Ankara’nın Washington’a Suriye’nin kuzeyinde ortak operasyon önerisinde bulunmasının ardından yapması dikkat çekici bulundu.