Menbic’de 7 köy kurtarıldı

img
Menbic’de 7 köy kurtarıldı YDH

Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD işgali altında bulunan Türkiye sınırındaki Menbic’teki 7 köyü kontrol altına aldığı bildirildi.




YDH- Fars haber ajansı, Suriye Demokratik Güçleri’nin Menbic çevresindeki 7 köyü kontrol altına aldığını bildirdi.

Batılı haber kaynakları, hazırlıklarına haftalar önce başlanan Menbic operasyonuna Arap ve Kürt güçler ile Amerikalı askeri danışmanların katıldığını belirtirken Lübnan’ın el-Meyadin televizyonu, Suriye Demokratik Güçleri’nin bugün Menbic’in Cakna köyünü kontrol altına aldığını duyurdu.

Habere göre Menbic Askeri Konseyi Komutanı Adnan Ebu Emced, yaptığı açıklamada “Biz Menbic Askeri Konseyi olarak halkımıza IŞİD işgalini sona erdirme zamanının geldiğini ilan ediyoruz. Bu topraklar pisliklerden temizlenmelidir” dedi.

Sputnik haber ajansı da bugün Suriye Demokratik Güçlerinin Menbic çevresindeki 6 köyü ele geçirdiğini belirterek Harbet Beşşar, el-Cedide, Furs es-Sagir, Cub en-Nişame, Garre Kebir, Sandaliya köylerinin IŞİD’den temizlendiğini ve onlarca IŞİD’linin öldürüldüğünü bildirdi.

Sputnik, IŞİD militanlarının Menbic’deki ailelerini bilinmeyen bir yere naklettiğini belirtirken, Menbic Askeri Konseyi, operasyonların Menbic’in her karış toprağı kurtarılıncaya kadar süreceğini açıkladı.

Askeri Konsey Komutanı Ebu Emced, Menbic halkından kendilerine destek vermesini istedi ve gençlere kendilerine katılma çağrısı yaptı.