Son Dakika
İnşa

Ulusal Konsey: Moskova’nın açıkladığı müzakerelerle ilgimiz yok

27 Aralık 2016 Bu sayfayı yazdır

Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif grubun ana gövdesini oluşturan Ulusal Konsey, Moskova’nın açıkladığı müzakerelerin kendilerini ilgilendirmediğini açıkladı.

Ulusal Konsey: Moskova’nın açıkladığı müzakerelerle ilgimiz yok
Ulusal Konsey: Moskova’nın açıkladığı müzakerelerle ilgimiz yok YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- El Arabiya televizyonunun haberine göre Ulusal Konsey adlı örgütün başkanlığını da yapan Ulusal Koalisyon’a mensup müzakere heyetinin liderlerinden Corc Sabra, “Moskova’nın Suriye yönetimi ile muhalifler arasında görüşmeler yapılıyor diye açıkladığı müzakerelerle bizim hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır” dedi.

Interfax haber ajansının haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak geniş çaplı müzakereler öncesinde Suriye hükümetiyle muhalifler arasında ön görüşmeler yapıldığını açıklamıştı.

Haber içi

Sputnik haber ajansı da bir diplomatik kaynaktan naklen Rus ve Türk askeri temsilcilerin Ankara’da Suriyeli muhaliflerle Suriye’nin genelinde ateşkes sağlanması için istişare toplantıları yaptığını duyurmuştu.

El Arabiya’nın haberine göre Corc Sabra, Reuters haber ajansına verdiği demecinde “Muhaliflerle Suriye rejimi arasında görüşmeler olduğuna dair hiçbir bilgiye sahip değiliz. Bizim bu meseleyle kesin olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır” dedi.

İlgili Haberler