A. Sistani, Iraklıları Mekke bildirisine uymaya çağırdı

img
A. Sistani, Iraklıları Mekke bildirisine uymaya çağırdı YDH

SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Seyyid Ali Sistani, İslam Konferansı Örgütü




SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Seyyid Ali Sistani, İslam Konferansı Örgütü tarafından Mekke’de düzenlenen konferansı desteklediğini belirten bir mektup göndererek Iraklılardan konferans bildirisine uymalarını istedi.

 

Suudi Arabistan’da yayınlanan Ukaz gazetesinin haberine göre İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğu’na bir mektup gönderen Ayetullah Sistani, Mekke’de düzenlenen konferansı desteklediğini belirterek hazırlanacak bildiriyi teyit ettiğini ifade etti.

 

Ayetullah Sistani’nin İhsanoğlu’na gönderdiği mektupta “Mekke Konferansı bildirisinde geçen her şeyi teyit ediyorum ve Iraklılardan da buna uymalarını istiyorum” ifadesine yer verildi.

 

Irak’ın seçkin Şii ve Sünni alimleri İslam Konferansı Örgütü’nün daveti üzerine Mekke’de toplanarak Irak’ta kan dökülmesini önlemek üzere ortak bir bildiri yayınlamaya çalışıyor.

 

İslam Konferansı örgütü Genel Sekreterliği, Mekke Konferansının Irak’taki ulusal uzlaşma planı ile bir ilgisinin bulunmadığını, bunun Irak’ta mezhep çatışmalarını önlemeye dönük bir girişim olduğunu açıkladı.