Türkiye, İdlib’de askeri üs kuruyor
Türkiye’nin İdlib’deki Taftanaz askeri havaalanını askeri üs olarak kullanacağı öne sürüldü.
YDH- Alman haber ajansına açıklamada bulunan Suriyeli muhalif kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir heyetin Nusra Cephesi ve müttefiklerinden oluşan Heyet-i Tahrir Şam’ın kontrolü altındaki İdlib’e gittiğini belirtti.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Türk ordusuna mensup heyetin İdlib’deki Taftanaz askeri havaalanına gittiğini ve burada incelemelerde bulunduğunu söyledi.
Söz konusu kaynak, ‘’Türk askeri heyeti, Salı günü 4 araçlık bir konvoyla Foa ve Kefarya yakınlarındaki Taftanaz askeri havaalanına gitti ve buranın askeri üsse dönüştürülmesi konusunda incelemelerde bulundu. Türk askeri konvoyu buradan Serakib’e gitti ve oradan da Türkiye sınırına geri döndü’’ dedi.
Suriyeli muhalif gruplar, Türkiye’nin Taftanaz askeri üssünü helikopterler için üs olarak kullanmak istediğini iddia etti.
Al-Modon sitesi de ‘’Ebu Duhur havaalanı Rusya’ya, Taftanaz havaalanı da Türkiye’ye mi?’’ başlıklı haberinde Türk ordusunun önümüzdeki günlerde Taftanaz askeri havaalanına yerleşeceğini öne sürdü.
Habere göre Türkiye bu askeri üsten Hama ve İdlib kırsallarındaki Hicaz demiryolu hattının batısında yedi askeri kontrol noktası oluşturacağı iddia edildi.
Haberde ayrıca Türk ordusunun bir süre önce Tel Sultan bölgesinde askeri üs oluşturmak için keşif operasyonu yaptığı belirtildi.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
