Kürdistan Bölgesi’nde TSK’nın çıkarılması için kampanya
Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin çıkarılması için imza kampanyası başlatıldı.
YDH- Sumeriye News’in haberine göre Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki “İnaf” adlı bir sivil toplum kuruluşunun Türk ordusuna ait güçlerin Kürdistan Bölgesi’nden çıkarılması için başlattığı imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 10 bini aştı.
İmza kampanyasını başlatan sivil toplum kuruluşunun başkanı Himen Mamend, Sumeriye’ye verdiği demecinde toplanan imza sayısının 10 bin 400 olduğunu belirtti ve “Kürdistan Bölgesi Meclisi, 2003 yılında Türk ordusu güçlerinin Kürdistan topraklarından çıkarılmasını öngören bir karar aldı; ancak bu henüz uygulanmadı” dedi.
Türkiye güçlerinin Kürdistan Bölgesi’nden çıkarılması yönündeki taleplerinin gerçekleştirilmesi için Kürdistan Bölgesi hükümetine ve meclisine iki hafta süre verdiklerini belirten Himen Mamend, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde Irak hükümetine ve meclisine müracaat edeceklerini söyledi.
Iraklı kaynaklar, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nde 20’den fazla askeri üssünün olduğunu öne sürüyor.
İlgili Haberler
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyon odası” görüşmesi
19 Ağustos 2026
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026
Erbil'de İranlı Kürt grupların karargahına kamikaze İHA saldırısı
31 Temmuz 2026

