Suriye ordusu 270 IŞİD’liyi yok etti
Suriye ordusunun Suveyda kırsalında 270 IŞİD militanını öldürdüğü bildirildi.
YDH-Sputnik haber ajansının bildirdiğine göre Suriye’deki Rus komutanlığı Suriye ordusunun ülkenin güneyindeki Suveyda kırsalında düzenlediği saldırıda 270 IŞİD’liyi öldürdüğünü açıkladı.
Irak’ın Sumeriye televizyonu ise IŞİD’in Musul’daki silah satın alma sorumlusunun yakalandığını duyurdu.
Habere göre Irak istihbarat servisi yaptığı açıklamada Irak istihbarat görevlilerinin dikkatli bir takip sonucu IŞİD’in silah temin etme sorumlusunu Musul’un doğusundaki bir kafede ele geçirdiğini belirtti.
Irak’ın IŞİD’e karşı kazanılan zaferin birinci yıldönümü münasebetiyle resmi tatil ilan ettiği bildirilirken İngiliz Independent gazetesi gücünün zirvesinde olduğu 2014-2015 yıllarında Irak, Suriye ve Lübnan topraklarında yaklaşık olarak 10 milyondan fazla kişiye hükmeden IŞİD’in bugün Fırat’ın doğusunda dar bir bölgeye hapsedilmiş olduğunu yazdı.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
