İsrail: İran, füze savunma sistemimizi bozacaktı
İsrailli siber savunma yetkilisi General Noam Shaar, İranlıların İsrail’in füze alarm sistemlerini etkisiz hale getirmeye çok yaklaştığını söyledi.
YDH- Bloomberg’in haberine göre görev süresi bitmek üzere olan İsrail Siber Savunma Dairesi Başkanı General Noam Shaar, İran’ın 2017’de “kaygı verici bir şekilde” İsrail füze uyarı sistemlerini bozmaya (hack) çok yaklaştığını açıkladı.
General Shaar, İranlıların siber saldırılarına karşı koyduklarını ve tekrar saldırdıklarında onları durdurabileceklerinden emin olmak için yeni bir bariyer ve izleme sistemi kurduklarını belirtti.
İran’ın siber faaliyetlerini “siber dünyadaki en rahatsızlık verici eğilim” olarak niteleyen İsrailli general, uluslararası toplumun tıpkı İran’ın nükleer faaliyetleri ve füze programında olduğu gibi bu konuda da İran’a yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.
İsrail’in siber savunma operasyonlarını geliştirmek için 20 yıldır çalışan General Noam Shaar, “İran’ın siber gücü çok daha büyük bir tehdit haline gelene kadar oturup bekleyemeyiz” dedi.
İsrail rejimi yetkilileri, geçtiğimiz yıllarda İran’ın altyapısına yönelik siber saldırılar için çalıştığını açıklamıştı.
İsrail rejiminin İran’ın nükleer tesislerine sabotaj yapmak için geliştirilen stuxnet adlı virüsün oluşturulmasında da Amerika ile işbirliği yaptığı belirtilmişti.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

