Son Dakika
İnşa

Washingtonpost'tan A. Sistani'ye kınama

11 Ocak 2006 Bu sayfayı yazdır

Irakhaber- “The Washington post” gazetesi Ayetullah Uzma Seyyid Sistani’nin hiçbir Amerikalı

Washingtonpost'tan A. Sistani'ye kınama
Washingtonpost'tan A. Sistani'ye kınama YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

Irakhaber- “The Washington post” gazetesi Ayetullah Uzma Seyyid Sistani’nin hiçbir Amerikalı yetkiliyle görüşmemesini kınadı.

 

Colbert I. King’in imzasını taşıyan köşe yazısında Ayetullah Sistani’yi kınayarak Saddam döneminde Seyyid Sistani’nin Sünnilerin hegemonyası altında hiçbir siyasi hareket etme imkânı bulmaksızın yaşamasına ve ABD’nin en azından onları bu baskı ortamından kurtarmasına rağmen Seyyid Sistani’nin ABD’li yetkililerle görüşmemesini eleştirdi.

 

Haber içi

King’e göre Seyyid Sistani, ABD Başkanı Irak’ı ziyaret ettiği zaman onunla yüz yüze görüşmeyi bile Amerikalılara çok görüyor.

 

ABD Milli Güvenlik Kurulu Başkanı Frederick Jones’un “Sistani hiçbir ABD’li yetkiliyle görüşmeyi kabul etmedi” sözlerini kanıt gösteren King, bunu Seyyid Sistani’nin Amerikalıları kafir gördüğünü ve Irak’ta sözde demokrat ama içerikte İslami bir devlet kurmaya çalıştığını savundu.

 

İlgili Haberler