Ulema Heyeti’nden Saddam’ın idamına tepki
SAAF-Irak Müslüman Ulema Heyeti Genel Sekreteri Haris ed-Dari, Saddam Hüseyin hakkında
SAAF-Irak Müslüman Ulema Heyeti Genel Sekreteri Haris ed-Dari, Saddam Hüseyin hakkında verilen idam kararına tepki göstererek kararın yasa dışı olduğunu söyledi.
El-Arabiya televizyonuna demeç veren Haris ed-Dari, “Saddam Hüseyin mahkemesi, başından beri siyasidir, hukuki yönü bulunmamaktadır” dedi.
Saddam Hüseyin’le ilgili verilecek kararın işgalcilerin çekilmesinden sonraya ertelenmesi gerektiğini belirten Dari, “Pazar günkü oturumda Saddam hakkında verilecek karar ister idam, ister hapis isterse beraat olsun gayri meşru ve yasa dışıdır” diye konuştu.
Saddam’ı yargılayacak mahkemenin, milli ve gerçek bir yasal iradeye sahip olması gerektiğini belirten Dari, mahkeme kararının her ne olursa olsun yasa dışı olduğunu söyledi.
Irak’ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin, Bağdat’ın
İlgili Haberler
Irak’ta Haşdi yasası çıkmazı ve İran’a saldırı uyarısı
02 Kasım 2026 11:45
Süleymaniye’ye taşınan İranlı Kürt terör örgütleri silahsızlandırıldı
02 Kasım 2026 10:54
ABD, İsrail’e İran’ı Irak hava sahasından vurma izni verdi
02 Kasım 2026 10:38
ABD, Irak'ın hava savunma sistemi almasını engelliyor
31 Ekim 2026 19:10
